مراقبت های لازم برای جلوگیری از پوسیدگی دندان در کودکان

۱۹ بازديد ۰ نظر

مراقبت های لازم برای جلوگیری از پوسیدگی دندان در کودکان

مکانیسم پوسیدگی دندان به طور کلی یکسان است. وجود مواد قندی در دهان، باکتری های عامل پوسیدگی (Streptococcus mutans) را تغذیه می کند و این باکتری ها اسید تولید می کنند و منجر به پوسیدگی دندان می شوند. در مورد دندان درد در کودکان باید به این نکته اشاره کرد که دندان های شیری برخلاف دندان های دائمی خیلی زود به عصب می رسند، زیرا دندان کوچک است اما پالپ (عصب دندانی) پهن است. بنابراین پوسیدگی با کمی انبساط به عصب می رسد و نیاز به برداشتن عصب دارد. اغلب اولین دندان هایی که در کودکان به عصب می رسد دندان های آسیاب کودک هستند. به طور کلی برای مراقبت از دندان ها و جلوگیری از پوسیدگی بهتر است به موارد زیر توجه کنید

البته فراموش نکنید که این موارد بسیار کلی هستند و رعایت دستورات و نکاتی که دندانپزشک کودکتان به شما می دهد قطعا با شرایط و وضعیت دندان های کودک شما کاربردی تر و مناسب تر خواهد بود:

1- پس از هر بار شیر دادن به کودکان، دهان و دندان های کودک خود را با گاز مرطوب تمیز کنید. علت اصلی پوسیدگی در کودکان زیر 3 سال، شیردهی در هنگام خواب کودکان است. حتی الامکان از شیردهی در خواب پرهیز شود، به خصوص در کودکانی که دندان هایشان شروع به رشد کرده است. و در صورت اجبار، پس از غذا دادن به کودک، دندان ها و دهان او کاملاً تمیز شود.

۲- همزمان با رویش اولین دندان کودک از مسواک های نرم و کوچک برای تمیز کردن دندان های تازه روییده استفاده کنید. البته استفاده از خمیردندان قبل از 3 سالگی به دلیل عدم امکان حذف کامل آن توصیه نمی شود. بودن

3- کودک تا حدود 6 سالگی نمی تواند به تنهایی دندان های خود را با مسواک و نخ دندان تمیز کند و باید با کمک والدینش دندان هایش را تمیز کرد. او دست کافی برای تمیز کردن دندان هایش را ندارد. و معمولا از والدین خواسته می شود که تا سن 10 سالگی بر مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دندان های فرزندان خود نظارت داشته باشند.

ویژگی های کلینیک دندانپزشکی کودکان
محیط کلینیک دندانپزشکی کودکان باید به گونه ای باشد که کودک در آنجا احساس راحتی و آرامش کند. در این صورت کودک در طول مراحل درمان با دندانپزشک همکاری می کند. به طور کلی کودکان محیطی را دوست دارند که برایشان جذاب و مفرح باشد. استفاده از رنگ های کودکانه و جذاب، نقاشی ها و طرح های مناسب برای کلینیک دندانپزشکی کودکان بسیار مهم است. همچنین داشتن منظره ای دیدنی برای کودکان می تواند ایده خوبی برای سرگرمی آنها باشد.

نه تنها رفتار و نگرش دندانپزشک اطفال برای آرامش کودک موثر است، بلکه رفتار سایر کارکنان کلینیک دندانپزشکی اطفال نیز در آرامش کودک تاثیر بسزایی دارد. واضح است که روش های برخورد با کودکان با توجه به گروه سنی آنها تعیین می شود. به عنوان مثال برای کودکان زیر 5 سال از روش هایی مانند بازی، مسابقه و داستان برای کاهش ترس آنها استفاده می شود. در ضمن برای آرام کردن کودکان در سنین بالاتر می توانید با آنها در مورد روش های حفظ سلامت دهان صحبت کنید. ارائه اطلاعات دقیق تر در مورد روند درمان به نوجوانان می تواند سطح صمیمیت بین دندانپزشک اطفال و بیمار را افزایش دهد.

ویژگی های یک دندانپزشک اطفال خوب
یک دندانپزشک اطفال خوب علاوه بر داشتن تخصص و تجربه، باید ویژگی هایی داشته باشد که تجربه ای بدون استرس را برای کودک ایجاد کند. داشتن مقداری خلاقیت در آرام کردن کودک، صبور بودن، شوخ طبعی بودن و با ملاحظه بودن از ویژگی هایی است که یک دندانپزشک اطفال خوب دارد. علاوه بر این، نحوه تعامل دندانپزشک با کودک می تواند تاثیر زیادی در احساس امنیت و آرامش کودک داشته باشد. بنابراین شما به عنوان والدین کودک، مسئول یافتن یک دندانپزشک مهربان در یک کلینیک دندانپزشکی مجهز کودکان هستید.

یکی دیگر از مواردی که یک دندانپزشک اطفال خوب باید داشته باشد استفاده از روش های درمانی مناسب برای کودکان است. دندانپزشک اطفال با توجه به سن کودک و نوع درمان از روش های مختلفی استفاده می کند. البته همکاری کودک با دندانپزشک نیز در روند درمان مهم است. کودکانی که ترسی از دندانپزشکی کودکان ندارند معمولا با دندانپزشک همکاری بیشتری دارند. همچنین نحوه برخورد دندانپزشک اطفال با کودک برای آرام کردن او در تحمل کودک در طول درمان بسیار موثر است.

دندانپزشکی کودکان در اصفهان در سایت دکتر علی بهزادی 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.