پوسیدگی دندان چیست؟

۱۵ بازديد ۰ نظر

پوسیدگی دندان چیست؟

پوسیدگی یا حفره های دندانی، نواحی آسیب دیده دائمی روی سطح سخت دندان های کودک هستند که به سوراخ های کوچک تبدیل شده اند. هر کسی که دندان دارد می تواند حفره ایجاد کند. پوسیدگی دندان زمانی اتفاق می افتد که قندهای طبیعی موجود در نوشیدنی ها و غذاهایی که مصرف می کنیم توسط باکتری هایی که از قبل در دهان ما وجود دارند به اسید تبدیل می شوند. این اسید قسمت خارجی دندان های کودکان و بزرگسالان را حل کرده و باعث پوسیدگی آنها می شود.

برای کودکان و بزرگسالان به طور یکسان، ویزیت منظم دندانپزشکی و رعایت بهداشت دهان و دندان بهترین محافظت در برابر پوسیدگی دندان است. پوسیدگی دندان اغلب در دندان های عقب رخ می دهد. زیرا این دندان ها گوشه ها و شکاف های زیادی دارند که به دلیل موقعیت شان به سختی تمیز می شوند و غذا در آنجا جمع می شود.

علت پوسیدگی زودرس دندان های کودکان چیست؟
درست است که دندان های شیری کوچک و موقت هستند، اما بسیار مهم هستند. اگر یکی از آنها خیلی زود از دست برود، ممکن است سایر دندان های شیری حرکت کنند و فضای کافی برای رشد دندان های بزرگسال و دائمی باقی نگذارند.

پوسیدگی دندان ممکن است ابتدا به صورت لکه های سفید روی خط لثه کودک شما، درست بالای دندان های جلویی ظاهر شود. دیدن این نقاط بدون تجهیزات مناسب دشوار است. به همین دلیل توصیه می کنیم در 1 سالگی کودک خود را برای معاینه نزد دندانپزشک اطفال ببرید، در ادامه به بررسی برخی از عوامل پوسیدگی دندان کودکان می پردازیم.

خواباندن نوزاد با شیشه شیر
شایع ترین علت پوسیدگی دندان در نوزادان خواباندن آنها با یک بطری شیر خشک، شیر، آبمیوه، نوشابه یا هر نوشیدنی شیرین دیگری است. هرگز نباید در طول روز یا شب چیزی جز آب در بطری آنها بریزید تا زمان غذا خوردن فرا برسد.

انتقال باکتری از بزاق والدین به کودک
والدین می‌توانند باکتری‌هایی را که باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند از طریق بزاق آن‌ها به فرزندانشان منتقل کنند. به عنوان مثال، با تمیز کردن پستانک کودک در دهان یا امتحان کردن غذای کودک با قاشق، می توانید باکتری را منتقل کنید.

کودکان نباید دندان های خود را مسواک بزنند
یکی از دلایل پوسیدگی زودرس دندان های کودکان می تواند استفاده نادرست از مسواک باشد. کودک شما باید حداقل دو دقیقه در روز مسواک بزند. به خاطر داشته باشید که کودکان معمولاً تا سن شش سالگی نمی توانند به تنهایی مسواک بزنند. دندانپزشک اطفال به شما و فرزندتان تکنیک مسواک زدن مناسب با سن کودکتان را آموزش می دهد. بنابراین می توانید بر مسواک زدن فرزندتان نظارت داشته باشید تا زمانی که بتواند آن را به طور مستقل انجام دهد.

به یاد داشته باشید، حتی اگر کودک شما دندان نداشته باشد، دهان او هنوز دارای باکتری است. پس از هر بار تغذیه، لثه های آنها را با دستمال نرم پاک کنید. پس از رویش دندان ها، دو بار در روز به آرامی با مقداری خمیر دندان به اندازه یک نخود مسواک بزنید تا از پوسیدگی دندان جلوگیری کنید.

عدم استفاده از نخ دندان
برخی از کودکان نیز به اشتباه نخ دندان می کشند یا اصلا از آن استفاده نمی کنند. والدین باید برای کمک وارد عمل شوند. هنگامی که ذرات غذا بین دندان های کودک شما باقی می مانند، حفره ها به راحتی ایجاد می شوند.

فقدان رژیم غذایی مناسب برای کودکان
رژیم غذایی نیز نقش زیادی در پوسیدگی زودرس دندان های کودکان دارد. اگر کودک شما مقدار زیادی مواد قندی یا نشاسته ای حاوی کربوهیدرات می خورد، بیشتر در معرض خطر پوسیدگی قرار می گیرد. زیرا این غذاها تمایل دارند به دندان بچسبند و اسید ایجاد کنند.

بستنی، کیک، بیسکویت، آب نبات، چیپس سیب زمینی، کراکر و غلات شیرین از جمله غذاهای کربوهیدراتی هستند که کودکان به آنها علاقه زیادی دارند.

همین امر در مورد نوشیدنی های شیرین نیز صدق می کند. هنگامی که کودک شما در طول روز نوشابه، آبمیوه یا سایر نوشیدنی های اسیدی می نوشد، به ایجاد یک حمام اسیدی ثابت روی دندان های او کمک می کند. می توانید حدس بزنید که در ادامه چه اتفاقی می افتد. دندانپزشکی اطفال توصیه می کند که تمام نوشیدنی های شیرین را محدود کنید و اطمینان حاصل کنید که کودک شما هر زمان که آنها را مصرف می کند خوب مسواک بزند و نخ دندان بکشد.

اگر به دنبال کلینیک دندانپزشکی کودکان با بیهوشی در اصفهان هستید از سایت دکتر علی بهزادی دیدن کنید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.