برای درمان و رفع بوی بد دهان کودک چه کنیم؟
رعایت نکات زیر می تواند در درمان بوی بد دهان کودکان بسیار موفق باشد:رعایت بهداشت دهان و دندان
یکی از بهترین راه های درمان بوی بد دهان کودکان رعایت بهداشت دهان و دندان آنهاست. باید از کودک بخواهید که دندان هایش را دو بار در روز با مسواک و یک بار با نخ دندان تمیز کند. هنگام مسواک زدن کودک باید سطح دندان ها و لثه ها را کاملا مسواک بزند.
رژیم غذایی سالم و اصولی
همه باکتری های دهان علاقه زیادی به شکر و نشاسته دارند. شما باید با یک رژیم غذایی اصولی و سالم این غذاها را برای کودک خود محدود کنید. به این ترتیب به کاهش پوسیدگی و بوی بد دهان کمک زیادی می کنید. همچنین برای از بین بردن این بوی بد باید قدرت نوشیدن آب زیاد را جدی بگیرید زیرا آب باعث می شود ذرات غذا و باکتری ها از دهان خارج شده و از خشک شدن آن جلوگیری کند.
خوردن صبحانه
یکی از دلایل بوی بد دهان در کودکان ترشح نشدن بزاق به دلیل نخوردن طولانی مدت غذا است. توصیه می شود در خوردن صبحانه فرزندانتان جدی باشید. خوردن صبحانه بعد از بیدار شدن از خواب و در ابتدای روز باعث ترشح بیشتر بزاق و بهبود بوی بد دهان بعد از بیدار شدن از خواب می شود.
مصرف آدامس های بدون قند
می توانید از کودک خود بخواهید هر زمان که در دهانش خشک شد آدامس بدون قند بجود تا از شر بوی بد دهان خلاص شود. جویدن آدامس باعث ترشح بزاق می شود و باکتری های دهان را از بین می برد.
عادت های ناسالم را حذف کنید
اگر کودک شما از راه دهان نفس می کشد، باید این عادت را حذف کنید. البته این کار توسط دندانپزشکان اطفال نیز امکان پذیر است زیرا آنها برای کمک به کودکان برای غلبه بر این عادات دهانی آموزش دیده اند.
ویزیت منظم دندانپزشک
زمانی که بوی بد دهان کودک ریشه در پوسیدگی دندان یا بیماری لثه دارد، لازم است کودک به طور منظم و دوره ای توسط پزشک ویزیت شود.
روش های پیشگیری از بوی بد دهان در کودکان
اکنون که علت بوی بد دهان در کودکان را می دانید، برای پیشگیری از آن باید اقدامات زیر را انجام دهید:
آموزش بهداشت دهان و دندان به کودکان بسیار مهم است. آنها باید دو بار در روز دندان های خود را مسواک بزنند و یاد بگیرند که از مسواک و خمیر دندان مناسب استفاده کنند. به یاد داشته باشید که باید زبان و لثه را نیز تمیز کنند.
والدین باید اطمینان حاصل کنند که کودکان آب کافی می نوشند. آب به عنوان یک دهانشویه طبیعی عمل می کند و به خروج باکتری ها و ذرات غذا از دهان کمک می کند.
تغذیه سالم و متنوع به کاهش بوی بد دهان کودکان کمک می کند. مصرف میوه و سبزیجات تازه، کاهش مصرف مواد غذایی با بوی تند مانند پیاز و سیر و ترجیحاً مصرف غذاهای پروتئینی مانند مرغ و ماهی به جای غذاهای پرچرب و پروتئین های قرمز می تواند مفید باشد.
استفاده از محصولات ضد بو خوراکی می تواند کمک زیادی کند. می توانید از دهانشویه یا خمیردندان طعم دار استفاده کنید که بوی تازه دهان شما را بهبود می بخشد.
برای اطمینان از سلامت دهان و دندان کودکان بهتر است به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید تا وی بتواند وضعیت دهان و دندان کودک شما را معاینه کامل انجام دهد.
اگر کودکان از داروهای خاصی استفاده می کنند که بوی بد دهان آنها را افزایش می دهد، باید با پزشک مشورت کنید.
مصرف مواد شیرین مانند آب نبات، نوشابه های گازدار و شکلات می تواند منجر به تشدید بوی بد دهان در کودکان شود. توصیه می شود مصرف این مواد را محدود کنید و در صورت استفاده بلافاصله دهان خود را بشویید.
دندانپزشکی کودکان در اصفهان در سایت دکتر علی بهزادی