موارد منع مصرف و محدودیت ها
برخی افراد پس از تزریق بوتاکس دچار سردرد، حالت تهوع خفیف یا علائم سرماخوردگی می شوند که معمولاً در عرض 2 تا 3 روز بهبود می یابد.
یکی از عوارض جدی تری که گاهی در اثر تزریق بوتاکس ایجاد می شود، افتادگی پلک است. خوشبختانه این عارضه نسبتاً نادر است و در کمتر از 3 درصد رخ می دهد. افتادگی پلک معمولا یک هفته پس از تزریق رخ می دهد و پس از 2-3 ماه به تدریج بهبود می یابد. خوشبختانه تمام عوارض بوتاکس موقتی است و حداکثر ظرف 6 ماه خود به خود از بین می رود. از عوارض بوتاکس می توان به افتادگی پلک و ابرو، دوبینی، افتادگی گوشه لب بالا یا پایین، سردرد و اختلال در بلع اشاره کرد. این عوارض به مهارت پزشک نیز بستگی دارد. اگر پزشک متخصص و حرفه ای این کار را انجام دهد، عوارض بوتاکس تا حد زیادی کاهش می یابد.
اگرچه هیچ عارضه خاصی به دلیل عوارض جانبی بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی گزارش نشده است، اما توصیه می شود زنان در دوران بارداری و شیردهی از تزریق بوتاکس خودداری کنند.
اگر از بیماری خاصی رنج می برید یا از داروی خاصی استفاده می کنید، حتما قبل از تزریق بوتاکس به پزشک خود اطلاع دهید. تزریق بوتاکس می تواند باعث ضعف شدید عضلانی در افراد مبتلا به بیماری های عصبی عضلانی شود. علاوه بر این، استفاده از برخی داروها (مانند آنتی بیوتیک های خانواده جنتامایسین) ممکن است اثر بوتاکس را تشدید کند.
آیا بوتاکس FDA تایید شده است؟
بله، بوتاکس توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تایید شده است.
توصیه های قبل از تزریق بوتاکس
تزریق بوتاکس به صورت سرپایی و در مطب انجام می شود. استفاده از داروهای بی حس کننده قبل از بوتاکس بر اساس تحمل مشتری و نظر پزشک است. قبل از تزریق بوتاکس نیازی به اقدام خاصی نیست، اما بهتر است یک هفته قبل از مصرف سیگار، الکل و موادی که باعث افزایش خونریزی می شوند مانند ایبوپروفن، آسپرین، ویتامین E و مواد طبیعی مانند سیر و جینسینگ خودداری کنید. در روز درمان، صورت باید تمیز و بدون آرایش باشد.
هشدار: از تزریق بوتاکس در آرایشگاه خودداری کنید
حتما به مراکز تخصصی تزریق بوتاکس مراجعه کنید و این کار را زیر نظر پزشک متخصص انجام دهید. زیرا در غیر این صورت عواقب جبران ناپذیری مانند افتادگی پلک، واکنش های آلرژیک حاد، عدم تقارن و دوبینی و ... را به همراه خواهد داشت.
ناپدید می شوند. اگر بیمار با وجود قرار دادن کیسه یخ در محل تزریق همچنان احساس ناراحتی می کند، توصیه می شود 30 دقیقه قبل از تزریق از پمادهای بی حس کننده موضعی استفاده کند.
پس از تزریق، دوره نقاهت وجود ندارد و نیازی به تغییر مراقبت از پوست بیمار نیست. فقط لازم است در 4 ساعت اول از حرکات ارادی صورت مانند بالا بردن ابرو یا اخم کردن ارادی خودداری شود تا از انتشار دارو و سرایت آن به عضلات مجاور جلوگیری شود.
معمولاً 2 تا 14 روز پس از تزریق بوتاکس، اثر شیمیایی دارو ظاهر می شود. البته این مدت ممکن است تا 15 روز طول بکشد. بنابراین تا پایان این زمان ترمیم به عنوان ترمیم بوتاکس توصیه نمی شود.
برخی از پزشکان معتقدند که بیمار باید تا 4 ساعت پس از تزریق از خوابیدن خودداری کند و سر نباید به بالا یا پایین خم شود. ویزیت مجدد ظرف دو هفته پس از تزریق انجام می شود. در این مرحله در صورت نیاز و تشخیص پزشک ترمیم انجام می شود.
افرادی که دارای چین و چروک عمیق هستند و بعد از چند هفته اثرات بهبودی را مشاهده نکردند، می توانند فیلر تزریق کنند تا نتیجه سریع تری ببینند.
بوتاکس موقتی است و اثرات آن دائمی نیست. ادامه درمان بوتاکس هر 3 تا 4 ماه یکبار به مدت یکسال (سه بار در سال) باعث کاهش حرکت عضلانی شده و در بیماران دارای چین و چروک عمیق تاثیر قابل توجه و ماندگاری دارد. در اکثر بیماران، خواص بالینی دارو تا 4 ماه و در برخی دیگر بین 5 تا 6 ماه باقی می ماند.
تزریق ژل و بوتاکس در اصفهان در سایت دکتر سپیده سعادتی